torstai 27. lokakuuta 2016

Piipahdus potagerissa ja suloisia kukkia =)

Kun saavuin kotiin sää oli osapuilleen melkoisen ankea, sadetta, harmautta ja koleutta. Juotuani höyryävän teen ja hetken istahduttuani päädyin kuitenkin ulkosalle hakemaan hieman väriä ja piristystä. Potagerissa kukkii ritarinkannukset täyttä hönkää. Uusintakukinta on nimittäin taattu, jos vain raaskii kesällä leikata kuihtuneet kukkavanat pois. Ritarinkannukset ovat siitä veikeää väkeä, että ne kestävät myös melkoisesti kylmyyttä, eivätkä ole moksiskaan yöpakkasista tässä vaiheessa vuotta. Keväisin uudet alut ovat herkkiä kylmyydelle, mutta syksyyn mennessä ne ovat karaistuneet ja kestävät kummia.

Ritarien lisäksi en voinut vastustaa tyräkkien punaisenaan hohtavia varsia ja ruskan sävyttämiä lehtiä. Hurmaavia vai mitä? Pieni pala kesää on nyt piirongin päällä ja taidan kaivaa uunituoreen Thompson & Morganin siemenkuvaston esiin. Nyt on hyvä aika alkaa suunnittelemaan jo kevättä =) Vain kaksi kuukautta ja ensimmäiset artisokan siemenet voi jälleen kylvää =)

id_kuva



18 kommenttia:

  1. Voi, miten ihanat sävyt! 💚
    Ne piristävät tänne ruudun taaksekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sävyt olivat niin pirtsakat, että ei vain voinut vastustaa =)

      Poista
  2. Tyräkkikasvusto on huikean kaunis vieläkin.
    Ritarit raikastavat asetelman.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyräkit on niin mun lemppareita =) Oli vuoden aika mikä tahansa niin ne yllättävät, ihastuttavat ja komistuttavat =)

      Poista
  3. Jess! Täällä on kans just kylvetty, nimittäin kylmäkäsittelyä vaativia puita ja perennoja. Oikeastaan kaikenlaista voi kylvää ympäri vuoden, ihanaa.
    Voi miten kaunis kimppu tuli pihalta, kannatti mennä, Riinan sanoin piristit meitäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei hyvä tavaton. Mun pitääkin oitis tarkistaa meidän siemenvarannot. varmasti sieltäkin löytyy kylvettävää tähän hätään =)

      Poista
  4. Upeat nuo tyräkit. Hienoja kuvia vielä tähänkin aikaan:)
    Kylvöpuuhia suunnittelen minäkin.

    VastaaPoista
  5. Upeita nuo punaiset varret.
    Kysyin eilen puutarhakaupasta siemeniä syyskylvöjä varten, mutta ei ollut enää mitään. Tuli mieleen, että puutarhakauppojenkin kannattaisi uusia toimintatapojaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyräkit ovat niin moninaisia ja yllättävät jokaisena vuodenaikana =) Tuo on niin totta, että on niin monta asiaa, mitkä voisi tehdä vähän toisin =) Nyt kun tarvitsee lähes kaikki tilata jostain muualta

      Poista
  6. Tosi pirtsakka kimppu ja nii yksinkertaasista aineksista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin yksinkertaiset ainekset =) Puutarha on ihmeitä täynnä =)

      Poista
  7. Ihmeellisesti puutarhasta löytyy vielä maljakkoonkin poimittavaa kun vain osaa sen nähdä :)

    VastaaPoista
  8. Sinulla siis kevät jo alkoi, siemenluettelo on parasta kevätlukemista...ajattelin myös, että tänään voisi olla sopiva päivä surffailla ja tutkia uusia siemenluetteloita...lyhyt on tarhurin talvi :D

    Tuo kimppu on niin kaunis, ritareita olen aina ihaillut, vallankin blogissasi! Huomasin myös että omat pikkuiseni ovat aika vihreitä, laitoin niille lehtikatteen talvisuojaksi ja tietenkin suojaksi kevätahavaa vastaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siemenluettelot ovat niin parhautta =) Ei talvi tosiaan ehdi kauaa meitä hämmentää =) Meidänkin tarvitsisi suojata hedelmäpuut, jottei kävisi niin köpelösti kuin tänä keväänä

      Poista
  9. Ihanaa! Nuo Ritarinkannukset vievät koko ajan enemmän sydäntä mennessään ! Mutamaki on aivan jo ruskeana, Pakkkanen on sen verran kovaa puraissut, että Hortenssiat ainoastaan erottuvat edukseen.... Tässä kohtaa alkaa miettiä pihan muotoja ja ikivihreitä entisestään enemmän.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ritarit vievät jalat alta ;) Täällä pahemmilta pakkasilta on vielä vältytty ja melkein kaikki vihertää =)

      Poista