lauantai 15. lokakuuta 2016

Viherkasvivinkkejä kaivataan!

Lokakuun alku on ollut hässäkkää niin kotona kuin töissäkin. Kuten jo aiemmassa postauksessa ehdinkin jo mainita niin maalausurakka johti uuteen projektiin ja taas uuteen projektiin. Keittiömme aiempi tummahko harmaus sai väistyä ja uudeksi sävyksi valikoitui Tikkurilan valkoinen. Uusi ja lämminsävytteinen valkea, jossa on ripaus okraa ja oranssia tuomassa kaivattua lämpöä. Samalla kun seinät ja ovet saivat uuden sävyn niin piti myös tehdä vähän muita muutoksia. Mm. senkin päällä oleillut televisio sai luvan lähteä, sillä meillä kukaan ei ole edes avannut televisiota kahteen vuoteen. Niin maailma muuttuu ja kukin katselee pädiltä omat juttunsa ja työhuoneen tietsikalta voidaan tarvittaessa katsoa yhdessä vaikka puutarhaohjelmia =)

Eteisen tuolille jo kertaalleen päässyt pylvästyräkki sai muuttaa koreineen päivineen tänne kyökin puolelle.

Maalausurakan melskeessä vanhat verhot alkoivat näyttää kummasti kauhtuneilta ja kulahtaneilta ja pitkän pohdinnan tuloksena keittiöön saapui Marimekon Tiarat. Rönsyileviä kasveja tietysti ;)

Viherkasvi-innostus on pikkuhiljaa kasvamassa ja kaikkea pitää kokeilla. Keittiön ikkunan syklaamit olen saanut pidettyä hengissä kuin ihmeen kaupalla. Etualalla olevat gloksiniat vetelevät vuorostaan viimeisiään ja ne pitänee siirtää kohtapuoliin johonkin talvettumaan. Edessä olevan lomaviikon yhtenä ajatuksena on piipahtaa pääkaupunkiseudun viherkasvivalikoimia katsahtamassa, joten jos jollakulla Teistä on hyviä vinkkejä siitä, mistä viherkasveja kannattaisi lähteä metsästämään niin vinkit otetaan avosylin vastaan =)

Ja tässä vielä kuva myös muuttuneen työhuoneen puolelta. Täälläkin kaapit olivat aiemmin harmaat ja seinä kylmän valkoinen. Nyt seinään pääsi Tikkurilan kaoliinia ja oviin sipaistiin samaa maalarinvalkolakkaa täyskiiltävänä kuin keittiönkin oviin. Huh ainakin hetken täällä on taas siistiä ;) Mutta työhuonekin kaipaisi kipeästi jotain kivaa viheriäistä =)

22 kommenttia:

  1. Oi, ihanan kotoisaa!
    Tuskin maltan odottaa meidän ensi kesän keittiöremppaa.....
    Viherkasvivinkkejä kaipasit :) Kun teillä nyt on tuollainen vanha talo, niin myrtti olisi niin ihana, amatsoninlilja on suorastaan hurmaava. Täälläpäin on sellainen kasvi kuin kraku, muualla tunnetaan joulukaktuksena. On tosi helppohoitoinen, viihtyy jopa täällä meillä. Kesäksi sen voi viedä pihalle, jonnekin puun juurelle. Meillä kraku viettää kesät terassilla ja syksyllä se kukkii ihan mahdottoman runsaasti. Pitää sitten muistaa tuoda sisälle ennen ensimmäisiä yöhalloja. Heti sisälle päästyään se alkaa tehdä kukkanuppuja. Amatsoninliljatkin voi viedä kesäksi pihalle. Vanhanajan juoru on helppo ja nopeakasvuinen sisäkukka, rönsylilja puhdistaa myös huoneilmaa. Nämä kaksi ovat sellaista riippuvaa mallia, jos sellaisia kaipaat.
    Huonekuusi sinulla tuolla näkyy olevankin, jos teillä on joku vähän viileämpi huone, vanhanajan saleissa oli usein käpypalmu, mutta se tosiaan vaatii vähän viileämmät olosuhteet.
    Antoisaa viherkasviostosreissua sinulle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Amatsoninlilja kuulostaa upealta ja myös näyttää =) Samoin olinkin jo unohtanut tuon joulukaktuksen vaikka se onkin niin ihku. Kiitos tuhannesti ihanista vinkeistä. Tässä jo sormet syyhyävät uusien viherkasvien perään =)

      Poista
  2. Upeasti huoneet ovat nyt valoa tulvillaan. Tuollainen taitettu ja sävytetty valkoinen on kaikkea muuta, kuin kylmä ja teollinen. Ja niin kauniit nuo uudet Marimekon verhot.
    Marjan mainitsema joulukaktus tuli minullekin ensimmäisenä mieleen, sillä se on kyllä äärimmäisen helppohoitoinen. Minulla on yksi jo useita vuosia vanha ja kolme sen poikasta. Huomasin eilen, että isoimman kaktuksen liki jokaisen oksan kärjessä on nuppu eli kukintaa on tiedossa. Entä asparagus, sekin varmaan viihtyisi kodissanne?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos =) Joulukaktus on kyllä niin ihana. Oi voiko asparagus olla myös huonekasvi? Vauh =)

      Poista
  3. Onpa teillä kaunis koti! :) Mä luotan täällä Tampereella Plantagenin viherkasvivalikoimiin. Siellä on usein hyviä tarjouksia. Tämän hetken suosikkejani on kilpipiilea ja peikonlehti. Lisäksi mm. anopinkielet, amatsoninlilja, kultaköynnös, kliivia ja palmuvehka ovat helppoja, vähääntyytyviä, meillä viihtyviä kasveja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos =) Plantussa on kyllä hyvät valikoimat, mutta vaihteeksi olisi kiva tutustua myös muiden liikkeiden tarjontaan =) Kilpipiilea ja peikonlehti kumpainenkin ovat upeita. Tuo piilea meillä jo onkin =)

      Poista
  4. Vinkkinä vähän tylsä, mutta jos ajatte Ikean ohi niin käykää tsekkaamassa kasvit. Mä ostin sieltä just Sutipuun. Musta niiden kasvit ovat aina priimakunnossa ja kestävät siirron kotiin hyvin. Kivalta näyttää muutos <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iksuun ollaankin menossa hakemaan koreja =) Joten samalla pitää katsahtaa kasvivalikoimat =)

      Poista
  5. Kaunista! Jos kaipaa vähän eksoottisempia kasveja, löytyy hyvä valikoima ja aika edullisesti Vantaalta Viherpajalta. Paikka itsessään on jo nähtävyys :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä =) Tuo Vantaan Viherpaja on aivan uusi tuttavuus ja kuulostaa kyllä siltä, että siellä on aivan pakko poiketa =)

      Poista
  6. Niin pehmeän kaunis valkoinen!!
    Ja ihanat nuo verhot!

    Vantaan Tikkurilan kupeessa on Viherpaja, käymisen arvoinen paikka!
    Toivottavasti vielä kukoistaa se vanha työpaikkani vuosien takaa ja etenkin sen japanilainen puutarha!
    En ole enää vuosiin käynyt siellä, mutta ennen paikka oli viherkasvien paratiisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos =) Tuo Viherpaja meni oitis käyntikohteiden kärkeen. Kuulostaa ja vaikuttaa oikein superpaikalta =)

      Poista
  7. Niin ihanan raikas lopputulos!
    Tyräkki lataa huoneeseen rauhaa.
    Huonekuusi on upea kasvi ja kultaköynnös siinä juurtumassa.
    Viherpajassa en ole pistäytynyt pitkään aikaa. Onko se vielä entisensä?
    Plantagenissa on ihan hyväkuntoisia viherkasveja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos =) Tyräkit ovat niin puutarhassa kuin sisälläkin ihastuttavia. Vähän himoitsisin niitä tänne sisälle lisää =)

      Poista
  8. Edellisten vinkkien lisäksi suosittelen palmuvehkaa sekä pullojukkaa, helppohoitoisia suosikkejani. Nuo ikkunat ovat niin mahtavan kokoiset! Ja niin kodikasta tunnelmaa jälleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei nuokin kasvit pitää pistää korvan taakse =) Voi miten paljon sitä onkaan noita viherkasvi-ihanuuksia

      Poista
  9. Suosittelen myös Viherpaja, Vantaan Tikkurilan kupeessa. Varsin eksoottinen kokemus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kuulostaa niin kiehtovalta paikalta, että tuskin pysyn nahoissani reissua odotellessa

      Poista
  10. Hieno lopputulos! Posliinikukka sopii mielestäni vanhaan taloon. Samoin rahapuu ja kaikki mehikasvit. Kestävät hajamielistäkin kastelijaa ja niissä on kauniit lehdet. Meillä posliinikukka ei ole kukkinut muuton jälkeen (6 v), taisi suuttua leikkaamisesta ja paikanvaihdoksesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Mehikasvit ovat kyllä kovasti mieleen. Niitä pitäisi ehdottomasti haalia lisää. Ja tuohon posliinikukkaan pitää oikein perehtyä =) Kiitos kovasti vinkeistä

      Poista
  11. Värikästä, mutta niin harmonista. Aivan ihanalta näyttää. Marimekon verhot sopivat tilaan täydellisesti!

    VastaaPoista